Εγγραφή       Είσοδος        
  Αναζήτηση   
  Βρίσκεστε στη σελίδα : Πληροφορίες του Τ.Σ.Μ.Ε.Δ.Ε. » Το Ταμείο Μας » Μέλη Δ.Σ. » Χαιρετισμός Προέδρου ΤΣΜΕΔΕ
Δευτέρα, 25 Ιουνίου 2018
Χαιρετισμός του Προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής Μηχανικών και Εργοληπτών Δημοσίων Έργων Ελαχιστοποίηση

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Ζούμε σήμερα μια από τις κρισιμότερες περιόδους της νεώτερης ιστορίας μας.
Η υπερχρέωση, η άνιση κατανομή των πόρων, η υποχώρηση του παραγωγικού δυναμικού, έχουν επιφέρει προβλήματα στην κοινωνία, η οποία για να ανταπεξέλθει δεν μπορεί παρά να επιλέξει να λειτουργεί μέσα σε πνεύμα συστράτευσης αλληλεγγύης και συνεισφοράς επιδιώκοντας να μετατρέψει την κρίση σε ευκαιρία.
Σε αυτό το κλίμα, το ζήτημα της κοινωνικής ασφάλισης δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται με ιδεολογικά κριτήρια αλλά με συνθήκες που επιφέρουν ο εξορθολογισμός και η κανονικότητα.
Οι στρεβλώσεις που έχουν εδώ και δεκαετίες συσσωρευτεί εμποδίζουν την προσέλκυση επενδύσεων ενώ η εγχώρια επιχειρηματική τάξη αδυνατεί να κινηθεί λόγω έλλειψης πόρων, στρατηγικής αλλά και "διάθεσης" που πολλές φορές καθορίζεται απο αχρείαστες ιδεοληψίες.
Η υπερφορολόγηση ως μοναδικός τρόπος εξεύρεσης κρατικών πόρων επιλέγεται ως μονόδρομος και δυστυχώς μας επιβάλλεται, ενώ μια σειρά αδυναμιών όπως το υψηλό κόστος ενέργειας η γραφειοκρατία και η διαφθορά δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο το ήδη βαρύ περιβάλλον.
Μέσα σε αυτό το κλίμα οι στόχοι που θέτουμε ως Διοίκηση του Ταμείου μας είναι: 

  • Η βελτίωση του δείκτη βιωσιμότητας του και σε αντιστοιχία
  • Η βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των ίδιων των μελών, των ασφαλισμένων μας. 

Οι παρεμβάσεις θα πρέπει να ειναι άμεσες και δημιουργικές.
Η δράση συνεχής και άοκνη.
Οι αποφάσεις γρήγορες και δραστικές.
Ο διάλογος μόνιμος και γόνιμος.

Σε αυτό το πλαίσιο σας ζητώ να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας και εμείς ως Διοίκηση σας υπόσχομαι την δύναμη που θα μας δώσετε να την κάνουμε πράξη ώστε η πορεία μας, η κοινή μας πορεία, να μας κάνει περήφανους και άξιους της εμπιστοσύνης σας.

Ευχαριστώ θερμά την Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ για την ομόφωνη απόφαση της στην εκλογή μου ως Προέδρου του Ταμείου μας, καθώς και τους αρμόδιους Υπουργούς Γ. Κατρούγκαλο και Α. Πετρόπουλο για την αποδοχή της.
 

Πάντα στην διάθεση σας
Κωνσταντίνος Μακέδος

 

 Εκτύπωση  
Copyright 2009 by ΤΣΜΕΔΕ    Όροι Χρήσης    Δήλωση Προστασίας Δεδομένων